Translate

onsdag 10. juli 2013

Luftige hveteboller.

Dette er de beste hjemmelagde hvetebollene jeg har smakt. De er veldig luftige, sånn som kjøpeboller. 
De er bare rett og slett supergode. Prøv de du også. Her kommer oppskrift.

1 liter melk
300 gram smør
250 gram melis
100 gram gjær
1/2 ts kardemomme
1 1/2 kg hvetemel

Kok opp melk, smør og melis.

Avkjøl til ca 37 grader og bland inn gjær.

Bland i kardemomme og hvetemel. Kna til deigen blir smidig. 

Bak ut bollene med en gang og sett de på stekeplate med bakepapir.

  Her er de klar til heving. Skal heves i 1 time før de settes i ovnen. 

            Her er de ferdig hevet. De hever seg veldig bra, så jeg kunne godt trillet de litt mindre.

Stek bollene midt i ovnen på 250 grader i 7-10 minutter.  

Og voila! Nydelige, ferdigstekte boller.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar