Translate

søndag 18. august 2013

Havrerundstykker

I dag er det søndag og hva er vell bedre en å nyte søndagen med å bake gjærbakst? Her lager jeg en stor deig, den tilsvarer 50 stk nydelige havrerundstykker som er kjempegode til frokost, kveld, middag sammen med supper og gryteretter.
Super og fryse.


Oppskrift:
1,2 literhavregryn
1,8 kg hvetemel
2 dl sukker 
250 gr smør
5 dl melk 
1 liter vann
1 1/2 ts salt
2 pakker gjær

Bland de tørre ingrediensene. Smelt smør, og varm melk og vann til passe temperatur for tørrgjær. 
Bland inn det våte i det tørre og elt deigen godt.
Heves i 45 min.

Bak ut rundstykker til ønsket størrelse, jeg liker de på 80-100 gram. Da er de passe store til kuvertbrød også.
Etterhev i 20 min.
Pensle med melk evt egg og strø på havregryn.
Stekes på 200 grader i ca 15 min og nyt de nystekte rundstykkene.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar