Framgangsmåte:
Vi brukte saftkoker til å lage saften.
I den nederste kasserollen fylles det opp med vann, dette kokes opp før de siste kasserollene settes på.
Vi valgte å la saften stå til damping i 2 timer for og få all saften av ripsen.
Sett en ren kasserolle på en stol eller lignende, sett slangen oppi og slipp all saft ut i kasserollen.
Varm opp saft med sukker.
Vi brukte 3 kilo sukker.
Etter 5 minutter tas geleprøven.
Ta litt gele på en asjett, settes i kjøleskapet til det er kaldt, dra fingeren gjennom, holder geleen seg er den ferdig, hvis ikke må mer sukker tilsettes.
Glass steriliseres i ovn, 130 grader. Viktig at glassene er varme når geleen has i for å få vakuum og så slipper vi mugg.
Fyll glass med varm ripsgele, skruv på lokk.
Sett geleen kaldt og vi har deilig ripsgele til våre viltmidagger.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar