Translate

søndag 18. august 2013

Nydelige havrebrød

Utnytter søndagen og baker havrebrød med det samme når jeg er framme med kjøkkenmaskinen.
Disse brødrene blir perfekte hver gang, og de holder seg saftige.

 Lagde 2 brød i dag, som du får av denne oppskriften. Bruker og dobble den men, når det ble rundstykker i dag også må det holde.
Nystekt brød med brunost og et glass melk. Nam.

Oppskrift:
5 dl vann
200 gr  havrerundstykker
100 gr havrekli

Dette blandes sammen for hånd eller kjøkkenmaskin.
Deigen vil være klissete. Dekk bakebollen med plast og la stå 30 min.

5 dl melk
1 pk gjær
1/2 dl rapsolje
1 kg hvetemel
2ts salt 
2 ss sukker

Varm melken til den er fingervarm. Ha i gjæren og rør den ut i melken. Tilsett gjærblandingen og resten av ingrediensene i samme bakebolle som fordeigen. Elt deigen godt. Deigen vil fortsatt være litt klissete. Dekk bakebollen med plast, og la den stå lunt i 45 min.
Del deigen i 2, bak ut og etterhev i 40 min.

Stekes på 225 grader i 30-40 min.
 

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar