Disse brødrene blir perfekte hver gang, og de holder seg saftige.
Lagde 2 brød i dag, som du får av denne oppskriften. Bruker og dobble den men, når det ble rundstykker i dag også må det holde.
Oppskrift:
5 dl vann
200 gr havrerundstykker
100 gr havrekli
Dette blandes sammen for hånd eller kjøkkenmaskin.
Deigen vil være klissete. Dekk bakebollen med plast og la stå 30 min.
5 dl melk
1 pk gjær
1/2 dl rapsolje
1 kg hvetemel
2ts salt
2 ss sukker
Varm melken til den er fingervarm. Ha i gjæren og rør den ut i melken. Tilsett gjærblandingen og resten av ingrediensene i samme bakebolle som fordeigen. Elt deigen godt. Deigen vil fortsatt være litt klissete. Dekk bakebollen med plast, og la den stå lunt i 45 min.
Del deigen i 2, bak ut og etterhev i 40 min.
Stekes på 225 grader i 30-40 min.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar